Followers

Thursday, December 22, 2011

Membebel Bosan Bosan



tak , tak , tak langsung cheer .
NO CHEER UP ! 
BUT




Masuk hari ni dah 1 minggu 2 hari 'merdeka' . Merdeka ape benda nya , duduk rumah 24 hours . Gila bapak bosan sumbat nya . Nak kata keluar rumah hari hari, tak jugak , asal keluar rumah duit mesti habis . Apa lagi kalau tak beli barang kan . Apa patut aku buat duduk rumah sebenarnya ? arghhhhh , bosan bosan bosan . Tu je yang mampu aku berkata-kata setiap hari . Perkataan wajib yg akan aku sebut bila bangun pagi BOSAN BORING SUMBAT . Angan angan nak kerja 7E hampehh , dieorg ckp manager kat situ gampang sgt . tak jadi la nak kerja . Kalau mcm tuh , family patut bwk aku pergi holiday . Ikotkan hati boleh jadi gila kalau dah bosan sgt . Betul tak ? Mcm laki lari la pulak . Tapi nsb baik ade peneman  , biarpun bukan 24 hours die tak teman aku . Almost 78% dia selalu dgn aku . Sayang abe akram . HEHE
Hari hari aku dihabis kan dgn tidur , makan , tgk tv , login fb , text to my buddys , then stalker BLOGGER2 SEKALIAN . hahaha apa lagi , tgk latest posting korang laa . Kalau post yg interesting tuhh , aku like laa . Kalau tak , haram kejadah aku nak like . Nampak sgt


ANDA :)

 Sekarang waktu menunjukkan pukul 3.38 a.m , aku masih belum tidur . Ibu pun sama la belum tidur jugak , layan tv . Ni je aku nak membebel , dekat blog je laa aku boleh buat sesuka hati aku . Gua nak membebel ke , nak maki ke , nak loving2 ke kat sini laa kerana blog adalah pakwe ke dua gua . Lu ada ? Kalau ada , follow blog aku . hahaha Title posting kali ni pon tak tahu nak taruk ape . Dan korang korang mesti be a great 'stalkeractive'

 
nampaksangatbosanblogaku,hahahahahah

KALAU BOSAN LIKE LAAA POSTING KALI NI , KALAU TAK control mouse then click close dkt tab atas . terimakasihhh .

Saturday, December 17, 2011

Seorang Teman :)

Hari ni , aku nak bercerita pasal seorang teman . Teman ku ini sememang nya dikenali ramai . Org famouss la katakan , 'perkakasan panas' . haha Aku sangat sangat gembira mengenalinya dalam hidupku wlwpun aku sering dibuli olehnya -,-    aku kenal die sjk dipangku sekolah rendah lagi SK TOK SIRA . Yang hairan nya , tegur ttp tegur sombong ttp sombong . Dia dgn geng dia , aku dgn geng aku . Tapi kiteorg tak bermusuh . Kenakan musuh brsama2 ade . Firtsime aku baik dgn die , masa ade latihan chess . Die mnyanyi melalak dkt aku , nak nye tunjuk suara merdu la katakan . Menyampah pun ada . Tak sangka , SMK TENGKU AFZAN merapat kan lagi aku dgn dia . Dari form1 sehinggalah awal bulan form4 , suka dan duka bersama2 . Jadi pengawas pun sama2 , ponteng lagi lahh :) Yang happening nya lagi , dia dan aku berpindah ke SM TEKNIK KUANTAN . Event , tak sama jurusan dgn kau . Kita ttp together2 . Sampai lah satu masa , seminggu sebelum puasa thn 2011 ini dia mngambil keputusan tinggal dkt rumah aku dan tidak lagi mnjadi pngunjung 'hostel' . Hari2 bergalok , bergelok tak sedar yg masing2 SPM .
Sedihh , hari2 tuhh lagi bersama . Hari ini 17 disember , hari kau tnggal kan rumah aku , ibu , pikah dgn kami . Sedihhh sgt sgt dowhh . Kau nangis aku nangis . Aku tahu kali ni kau betul2 tinggal kan kuantan yeww . Malam semalam be the last moment aku tidur dgn kau . Tilam tu jadi saksi kita . Katil along pon . Stokin aku kasi tuh  simpan elok-elok , event bkn aku yg belinye jangan hilang kan !tak jadi main bowling . Simpan dalam frame . Ada masa nnt , panjang umur aku pergi rumah kau . Nanti bila dah jd penghuni hutan PLKN , jaga diri tuh baik2 . Aku dgn along akan sentiasa mngingati kau . Aku tak nak lagi kehilangan seorang sahabat . Memori duka dahulu menjadi pengajaran buat aku . Aku hargai kau sbb kau seorg sahabat sejati aku , pendengar setia tiera FM' dan tempat aku bercerita mimpi aku .

Teman ku , Amiratul Adila Binti Che Shopi

                                                                          Batmannnn



p/s : Thankz belanja ice cream tadi . aku menyesal beli yang besar , tak habis makan 'PEMBAZIRAN' heee
       JANGAN LUPA DATANG RUMAH AKU LAGI . Kad kahwin jangan lupa kasi . hahahaha

Tuesday, December 6, 2011

SPM punya pasal .

Asalamualaikum....

perghhhh , hampir 3 bulan aku tak update belog ni . Tgk belog ni pon dah naik bosan . Nak2 last posting psl open house raya . Maklumlah busy dengan spm , ini pon tak merdeka lagi . Takpe2 , dugaan kami bagi bdk sekolah teknik . Tunggu last paper 14 Disember ni , haa lepas tuhh baru laaa mer .. mer .. MERDEKA . bebas la dari jajahan buku . nak nak akaun -,- Kalau ada rezeki smbung belajar next year , tak nak hadap akaun dah . HAHA
aku update belog nih , nak citer pasal k.e.r.j.a . perlu atau tidak ? si kawan baik aku amiratul adila a.k.a batman dah kerja dahh . nak cari duit punya psl , semangat gila . Kembor aku tuh pon kerja jgk tapi sehari je . nak tahu kenapa sehari je ? ade laa sebab2 tertentu . Sekarang ni aku plk dok memikir nk kerja ke nak duduk rumah ? duduk rumah boleh makan tido makan tido . lama2 berat bdn pon baik . GOOD JOB TYRA ! haha tak kot , entah laa . Kengkawan aku yg sudah merdeka tuh mesti dah cari kerja kan . hissh , jelous pon ade . Ibu aku tak brp nak kasi aku bekerja , rasa mcm bdk2 je lagi di bwh kepompong ibu . Kalau tak bekerja pon , nak buat lesen kereta . Senang sikit aku nk merendet berjoli .

Batman ohh batman , nnt dah dapat gaji tuh , jgn bersikap angkuh . tak baik . belanja2 la kami . belanja aku sehari ice-cream pon okay dahh . eyh lupa aku tak mkn ice-cream . haa kau belanja aku makan mkanan fv aku . aku tahu kau tahu . ni je aku update , buat mase ni gambar tak de . lagipon dah lame tak hadap camera .
DAAAAA  !

Monday, September 12, 2011

Rumah Terbuka 2011

Assalamualaikum ^^  and Hey there lovelies , lama kott tak update blog . Maklumlahh , busy dengan study . Sekarang pulak tgh trial spm .  Ini pon ada masa lagi bloginwalking . Sempat lagi kan nk update blog pasal raya , kita beraya kan sebulan :D
Essay saya hari ni , bermula dgn gambar rajah . tengok bawah .

Ini saya dan kembar saya (!)
yang lain-lain tuh kawan-kawan saya , nak kenal dieorang? 







Dieorang ni jual mahal , tak nak berkenalan . HAHA


Dahh , tu jee nak update . nak showoff gambar open house dekat rumah saya .
Kalau nak tengok lagi , click this word --- muka tak malu 0__0 --- nak lagi click pulak sah sah tak malu! THANKYOUU all for coming . Especially kawan-kawan . syggggg korang <3 .
Siapa yang tak datang , memang aku kesot hati lah--'

p/s : too all my friend , exam nanti buat elok elok yeww . haha

Sunday, June 26, 2011

Tiera tak pergi sekolah . HAHAHAHA

yeahhh , Hari ni aku tak pergi sekolahh . Dapat cuti drpd yang berhormat 'ibuku' . hahaha Bukan aku saje-saje tak nak pergi ea . Aku sakit perot . haaa , dah lama tak sakit macam ni . nak pergi klinik takutt *bukan pengecut . Aku tawu dokter tu nak buat ape dkt aku . Alang alang aku tak pergi sekolah , boleh la aku siapkan kerja khursus PENGAJIAN KEUSAHAWANAN yang tak sudah2 ni . Hari khamis ni dah kene hantar . Hopefully , dpt markah penuh . Dah banyak kali aku print , lps tu kene edit balik kene print semulaa . Due thn berturut2 pokai dgn kerja kursus . Dah la ink tu mahal . Kalau PPD sponsor ink tak pe jgk ~macam laa boleh ~ . Markah penuh yang itu aku impikan . Kalau tak mmg aku nak mengamuk laa . Tengah dok sakit2 ni , sempat lagi aku berposting . Apa lah yg dieorang dok belajar hari ni ea kat sekolah ? belajar ke tidak entah bdk2 tuuh . ikot kan firasat aku , mesti tgh landing kepala atas meja . Nak2 waktu sejarah . Tapi hari ni waktu sejarah tak ade . Kalau bukan sejarah , Chemist pon jd . Aku tawu sgt la bdk tech ni . arrggghhhhh , sakit perot ;(

Nak pergi klinik tak ? ke tak pyh ? perlu ke tidak ? cakap sorang . Tak pyh ckp bnyk tiera . Duduk rumah diam2 .

Sunday, June 12, 2011

usahawan muda + tua :D

hanaluluu ! dah masuk dua hari dah aku tinggal dkt rumah mok su . Luse dah nak start sekolah balik . Sekolah aku hevogue siket , dapat lebih cuti sehari . memang happy . Sekejap je kan cuti sekoalh ;( HW tak siap siap jgk , nak2 kerja kursus . pening kepale asyik dok menghadap kerja kursus tu . kalau tak dapat markah penuh , memang aku mengamuk laa nanti . Untuk menghilangkan rasa serabut2 ni , aku tolong mok su buat cupcake . Teringat pulak posting cupcake aku yang hari tuu , itu firstime bai kiteorang buat . sebab tuu tak lawacomel sangat . Permulaan laa katakan . Tapi sekarang mok su dah jadi usahawan yang berjaya . Memang hebat la(!) . Setiap hari ade je yang calling mok su nak tempah cupcake . KALAU KORANG KORANG NAK TEMPAH , TEMPAH DGN MOKSU a.k.a WANIE DANIA . Next topic pulak , aku nak cite pasal hasil kerja ibu buat apam comell pulak . Macam biasa , masa mula2 buat , memang tak lawacomel sangat . Tapi akhirnya , comel jugak apam tuuh . sodap pon sodap . ibu ckp die nak buat tempahan apam ball comell ni . NAK TEMPAH ? TEMPAH DGN IBU a.k.a JUE ARYSA .
tak lupe jugak , kalau bdk teknik mst dah tawu yang aku dgn myra ni penjaja coklat . nak tempah coklat pon boleh okayyokk  :)

CUP CAKE <3





APAM BALL COMELL <3


*MAAF GAMBAR COKLAT TAK ADA :)

Wednesday, June 8, 2011

Thursday, June 2, 2011

Bertudung pon STYLO babe :)

SHAWL TERLARIS DIPASARAN , macam macam fashion korang boleh follow . nak tawu fashion shawl mcm mane ? see below !


LAWA LAWA KANN <3
haaa , korang korang boleh laa tiru shawl dieowang pakai :)

Tuesday, May 31, 2011

i l.o.v.e CHERYL COLE .



there ! watch this vt , aku dah jatuh hati with PARACHUTE (payung terjun) , that why jadi lagu blogger aku . best :)

Sunday, May 29, 2011

GOT IT ... THEN FLAUNT IT

Heyy a-dup-dup . Yesterday , kiteorang membantu memperagakan baju pengantin . umum* kiteorg cume menolong yee . bukan nye gile glamour and not insolvent k . Lepas zohor je , teros pergi rumah kawan ibu . and making choice nak pakai baju yang mane satu . Honest to goodness , aku memang tak suke pakai tudung express tu . nak nangis je bile dah kene suruh pakai . tapi nak buat macam mane , terpakse ikut jugak cakap designer tuu la . ape pon , everythng be okay . perasaan malu , takut , debor , memang muncul before naik atas stage tuu . ish lupe lupe , kiteorang berfashion show ni dekat Teluk Chempedak , pukul 5.30 petang show ni start . kalau korang korang nak tawu , adik kiteorang yg baru standard 5 tu pon join jugak . haha lagipon ini untuk cukup kan modelling yang ada . Semua model-model yang ade semalam semuanye lagi tua dari kiteorang . cehh , nak ckp kiteorang mude la . tapi dengan menggayakan baju pengantin ni , atleast kiteorang dah dapat satu experience yang susah jugak nak cari . For me , yesterday be a great day despite my concious was not hollow happiness . Thankz to them yang invite kiteorang untuk join . Thankz jugak dekat izie dan ecax(last minute(!) for coming yaww :)






middle : pika


middle : izie 


tyra 

myra


 NEEDFUL : Landing your eyes for this jerk bloggie ^^

Monday, May 23, 2011

SABAR YEWW . Holiday coming soon .

first week , second week and finally third week which is the last of exam mid term . tiga minggu kott , memang struggle habis la . yeke ? Minggu ni timbul la dua perasaan nak cepat habis exam dan tak sabar nak cuti . Nak2 budak hostel , pikir nak balik je :D Tapi cuti sekolah ade kerja jugak nak buat , importantly FOLIO PKU''KERJA KURSUS AKAUN . Kalau tak buat , spm aku low laa . Nasib baik la , aku sempat siap kan kerja kursus akaun tu . Cume belanjawan tunai je aku belum start buat lagi . Siape nak copy ? cari aku . haha FOLIO PKU pulak otw nak siap , itu pon sebab ada orang tolong type kan folio aku . hehe syggg awak la ! nanti ade lagi kene type ni , tolong lagi eyh . Esok exam akaun , Myra pulak exam kejuteraan awam . Hopefully can do it tomorrow . GOODLUCK ea Myra . Terlupe pulak , esok exam addmath lagi arr . SHIT . Mentang2 la ADDMATH subjek yg plg aku rase macam nak mati je bile jawab , tak jawab jugak . SUSAH . nanti dieorang2 dok study addmath , aku , izie , cektom , eya ngn tikah dok potpet2 . Tu la pekerjaan dan perbuatan kiteorang dalam kelas sepanjang hari . Tapi KADANG2 ade jugak feel study tu datang , time tu mule la semue nye senyap . pegang buku , tanye ni tanye tuu . cehh wat2 belajar la kata kan . padahal hampehh . tak percaye ? tgk pic pic below this . Niat aku sebenarnye nak posting pic baru kelas aku bersama dgn tshirt baru yg di design khas oleh mak cik izie :






Budak baju oren yang tgh pgg pensil pilot pink tuu , bukan nye dok sketch graf . Dok sketch main peta ular . haha
pic yang last tu pic bebudak kelas aku , SYGGGG LA KAT MU ORG .
5 PENGURUSAN 2 is the bestt kelas . Kelas yg hevogue selalu :)

Friday, May 6, 2011

Thursday, May 5, 2011

nothing to say .





Sticks and stones are hard on bones
Aimed with angry art,
Words can sting like anything
But silence breaks the heart.

Tuesday, May 3, 2011

Terengganu kaya dengan tempat melepak , syokk tuhh :)

HEY THERE !!!!!!!!! Lame tu tak blogging2 . kali ni aku nak cite tentang journey famile aku ke terengganu . Mule2 ingat kan , terengganu tempat yang tak best langsong , tapi ok laa . ade jgk tmpat aku pegi round2 . Thanks too abg asraff ye , kerane membawa kami pergi meronta-ronta . kalau tak sumbat laa duduk rumah :D
kiteorang bertolak ke sane lepas zohor , before bertolak tuu sempat lagi aku pergi meronggeng dgn abe akram yee kat jom heboh , fuuhhh panas gile kot kat sane . ikot kan cite mok su tak nak pergi , tapi last2 die calling cakap nak follow . mesti sumbat duduk rumah . Sepanjang perjalanan , kamii dok potpet2 je dalam kereta , mmg jenis tak letih la nak bercakap 24jam .  akhirnya , kamii sampai dkt rumah tok de dgn selamat . Malam tu baru kamii pergi berjalan-jalan kat satu tempat jambatan baru dibina ni , name ape entah aku da lupe . tak silap dekat perkampungan cina . best bai kat sane , korang2 try la pergi sane . Esok pagi , ibu awal2 lagi dah bangon . Punye la nak pergi pasar payang . SEMANGAT BETOL . Mcm mcm yg dieowg beli . ape yang dieowg beli pon aku tak tahu . tapi aku sempat jgk laa beli kain bunga cotton untuk baju raye nanti . hehe below this text , aku lampirkan beberapa gambar yang sempat aku snap2 :) kalaw nak tgk dengan lebih lanjut sila click dekat link bawah ni :



CUTI-CUTI MALAYSIA :)

Wednesday, April 13, 2011

SAMPAI MATI ? ABSOLUTELY YES ;)

hey there ! Last sunday 10 APRIL , we all celebrate birthday IZIE RAZAK  .. Celebrate sehari sebelom birthday die. Birthday sebenar die pada 11 APRIL . Best gile kott , da laa lame tak jumpe ahli-ahli KCKK , then we meet jgk walawpon tak semua yang datang . Before celebrate , kay dah planning awal awal dgn kiteorang . Kiteorang gather dekat kedai A1 , aku janji dengan ecax pukul 1.30 , hehe tapi sory la cax terlewat laa , sian munggg , sekejap je kan tunggu kiteorang tak lame pon ;) kiteorang planning surprise untuk izie , TAPI ! yang bengang nye time kiteorang datang izie dah ade dekat depan sliding door . Memang tak berapa nak jadi surprise seperti yang dirancangkan .  Kao ni izie ? dah tak jadi surprise , ngek betol . Duduk la dalam bilik diam-diam , kan kawan mama kau nak datang , need to pakai baju kurung laa . HAHA  Izie agak tercengang jugak time kiteorang datang , tapi tak tawuu latuuh kalaw die sajesaje jee . Sampai je kat dpn rumah die kiteorang teros sing a birthday song , birthday girl tu ponn sibuk dok menyanyi jgk . gile over ecxited , pelikkan die ?? Muke dah terlampau happy sangat , si norazizah binti abdul razak ni pon meniup lilin kek dengan sepenuh hati , jiwa dan rage . 
yang paling best nye , kiteorang photoshoot . Myra la manusia paling selok bila ada depan camera . 
Macam biasa , enclosed posts ni ada gambar yang menarik and menakutkan . nak tengok lebih jelas ? mudah saje , click teros dekat gambar tuuh , then nampak la gigi sorang2 . 


ni haa , birthday girl . dah macam zomba daa .


baju purple tu sepupu yanie , yeng kemeja kotak-kotak tu baru YANIE kaki rempit maju(boleh dahh amek lesen motor), sebelah yanie yang pegang camera tuuh ECAX jurukamera tak berbayar kamii  , sebelah ecax PIKA(adik kamii) , belakang pika AYU si budak hostel , sebelah ayu shawl biru tu MYRA perasan model , sebelah myra DYRA senang hati+kuat makan , depan myra AKU budak baikk pakai shawl kuning , then sebelah aku birthday girl yaww IZIE dan tepi sekali yang berpakaian habis sopan tuuh PIKAHH si budak hostel jugak .


SAYANGGGGG KORANG SANGAT-SANGAT ! ayat dari kamus dewan ecax : kawan sampai mati :)


P/S : “Friends are born, not made.”- Henry B. Adams