Followers

Tuesday, January 24, 2012

Thursday, December 22, 2011

Membebel Bosan Bosan



tak , tak , tak langsung cheer .
NO CHEER UP ! 
BUT




Masuk hari ni dah 1 minggu 2 hari 'merdeka' . Merdeka ape benda nya , duduk rumah 24 hours . Gila bapak bosan sumbat nya . Nak kata keluar rumah hari hari, tak jugak , asal keluar rumah duit mesti habis . Apa lagi kalau tak beli barang kan . Apa patut aku buat duduk rumah sebenarnya ? arghhhhh , bosan bosan bosan . Tu je yang mampu aku berkata-kata setiap hari . Perkataan wajib yg akan aku sebut bila bangun pagi BOSAN BORING SUMBAT . Angan angan nak kerja 7E hampehh , dieorg ckp manager kat situ gampang sgt . tak jadi la nak kerja . Kalau mcm tuh , family patut bwk aku pergi holiday . Ikotkan hati boleh jadi gila kalau dah bosan sgt . Betul tak ? Mcm laki lari la pulak . Tapi nsb baik ade peneman  , biarpun bukan 24 hours die tak teman aku . Almost 78% dia selalu dgn aku . Sayang abe akram . HEHE
Hari hari aku dihabis kan dgn tidur , makan , tgk tv , login fb , text to my buddys , then stalker BLOGGER2 SEKALIAN . hahaha apa lagi , tgk latest posting korang laa . Kalau post yg interesting tuhh , aku like laa . Kalau tak , haram kejadah aku nak like . Nampak sgt


ANDA :)

 Sekarang waktu menunjukkan pukul 3.38 a.m , aku masih belum tidur . Ibu pun sama la belum tidur jugak , layan tv . Ni je aku nak membebel , dekat blog je laa aku boleh buat sesuka hati aku . Gua nak membebel ke , nak maki ke , nak loving2 ke kat sini laa kerana blog adalah pakwe ke dua gua . Lu ada ? Kalau ada , follow blog aku . hahaha Title posting kali ni pon tak tahu nak taruk ape . Dan korang korang mesti be a great 'stalkeractive'

 
nampaksangatbosanblogaku,hahahahahah

KALAU BOSAN LIKE LAAA POSTING KALI NI , KALAU TAK control mouse then click close dkt tab atas . terimakasihhh .

Saturday, December 17, 2011

Seorang Teman :)

Hari ni , aku nak bercerita pasal seorang teman . Teman ku ini sememang nya dikenali ramai . Org famouss la katakan , 'perkakasan panas' . haha Aku sangat sangat gembira mengenalinya dalam hidupku wlwpun aku sering dibuli olehnya -,-    aku kenal die sjk dipangku sekolah rendah lagi SK TOK SIRA . Yang hairan nya , tegur ttp tegur sombong ttp sombong . Dia dgn geng dia , aku dgn geng aku . Tapi kiteorg tak bermusuh . Kenakan musuh brsama2 ade . Firtsime aku baik dgn die , masa ade latihan chess . Die mnyanyi melalak dkt aku , nak nye tunjuk suara merdu la katakan . Menyampah pun ada . Tak sangka , SMK TENGKU AFZAN merapat kan lagi aku dgn dia . Dari form1 sehinggalah awal bulan form4 , suka dan duka bersama2 . Jadi pengawas pun sama2 , ponteng lagi lahh :) Yang happening nya lagi , dia dan aku berpindah ke SM TEKNIK KUANTAN . Event , tak sama jurusan dgn kau . Kita ttp together2 . Sampai lah satu masa , seminggu sebelum puasa thn 2011 ini dia mngambil keputusan tinggal dkt rumah aku dan tidak lagi mnjadi pngunjung 'hostel' . Hari2 bergalok , bergelok tak sedar yg masing2 SPM .
Sedihh , hari2 tuhh lagi bersama . Hari ini 17 disember , hari kau tnggal kan rumah aku , ibu , pikah dgn kami . Sedihhh sgt sgt dowhh . Kau nangis aku nangis . Aku tahu kali ni kau betul2 tinggal kan kuantan yeww . Malam semalam be the last moment aku tidur dgn kau . Tilam tu jadi saksi kita . Katil along pon . Stokin aku kasi tuh  simpan elok-elok , event bkn aku yg belinye jangan hilang kan !tak jadi main bowling . Simpan dalam frame . Ada masa nnt , panjang umur aku pergi rumah kau . Nanti bila dah jd penghuni hutan PLKN , jaga diri tuh baik2 . Aku dgn along akan sentiasa mngingati kau . Aku tak nak lagi kehilangan seorang sahabat . Memori duka dahulu menjadi pengajaran buat aku . Aku hargai kau sbb kau seorg sahabat sejati aku , pendengar setia tiera FM' dan tempat aku bercerita mimpi aku .

Teman ku , Amiratul Adila Binti Che Shopi

                                                                          Batmannnn



p/s : Thankz belanja ice cream tadi . aku menyesal beli yang besar , tak habis makan 'PEMBAZIRAN' heee
       JANGAN LUPA DATANG RUMAH AKU LAGI . Kad kahwin jangan lupa kasi . hahahaha

Tuesday, December 6, 2011

SPM punya pasal .

Asalamualaikum....

perghhhh , hampir 3 bulan aku tak update belog ni . Tgk belog ni pon dah naik bosan . Nak2 last posting psl open house raya . Maklumlah busy dengan spm , ini pon tak merdeka lagi . Takpe2 , dugaan kami bagi bdk sekolah teknik . Tunggu last paper 14 Disember ni , haa lepas tuhh baru laaa mer .. mer .. MERDEKA . bebas la dari jajahan buku . nak nak akaun -,- Kalau ada rezeki smbung belajar next year , tak nak hadap akaun dah . HAHA
aku update belog nih , nak citer pasal k.e.r.j.a . perlu atau tidak ? si kawan baik aku amiratul adila a.k.a batman dah kerja dahh . nak cari duit punya psl , semangat gila . Kembor aku tuh pon kerja jgk tapi sehari je . nak tahu kenapa sehari je ? ade laa sebab2 tertentu . Sekarang ni aku plk dok memikir nk kerja ke nak duduk rumah ? duduk rumah boleh makan tido makan tido . lama2 berat bdn pon baik . GOOD JOB TYRA ! haha tak kot , entah laa . Kengkawan aku yg sudah merdeka tuh mesti dah cari kerja kan . hissh , jelous pon ade . Ibu aku tak brp nak kasi aku bekerja , rasa mcm bdk2 je lagi di bwh kepompong ibu . Kalau tak bekerja pon , nak buat lesen kereta . Senang sikit aku nk merendet berjoli .

Batman ohh batman , nnt dah dapat gaji tuh , jgn bersikap angkuh . tak baik . belanja2 la kami . belanja aku sehari ice-cream pon okay dahh . eyh lupa aku tak mkn ice-cream . haa kau belanja aku makan mkanan fv aku . aku tahu kau tahu . ni je aku update , buat mase ni gambar tak de . lagipon dah lame tak hadap camera .
DAAAAA  !